Rating for prikolice.eu
VPRAŠANJA IN ODGOVORI

DELOVNI ČAS
Ogled, prevzem prikolic PONEDELJEK-četrtek 7.00 do 16.00 ure. OB PETKIH OD 7.00-15.00 URE. SOBOTA MED 8.00 IN 10.00 URO SAMO PO PREDHODNEM DOGOVORU..
..
Na številki mobilnega telefona 041 731 882 smo dostopni za informacije vse dneve v tednu neprekinjeno med 7.00 in 17.00 uro. Na številki 04 202 2097 smo dostopni od ponedeljka do petka med 7.30 in 15.00 uro.

KJE LAHKO VIDIMO/ PREVZEMEMO PRIKOLICO?
Nahajamo se v Kranju. Tranzitno skladišče v katerem se nahajajo prikolice je v okviru industrijske cone - ograjene tovarne v katerega ni možen prosti dostop (varnostnik). Naslov: Savska cesta 46, 4000 Kranj
Zaželjeno je, da nas pred planiranim prihodom na ogled prikolic predhodno pokličete. Zakaj? (1)Ker ni prostega dostopa -evidenca dostopa: varnostnik, proizvodnja.. in (2) preverimo zalogo vaše iskane prikolice.


MATERIALI IN TEHNIČNE SPECIFIKACIJE
Prikolice iz našega programa, ki ga tržimo na področju Slovenije pod blagovno znamko "ACCESS RANGER TRAILERS" so sestavljene iz komponent nemškega proizvajalca AL-KO, KNOTT (naletna zavora, osovine), in drugih proizvajalcev, aluminijsti profili iz Nemčije, aluminizirana pločevina Avstrija.... Zaradi preseganja splošnih zahtev se lahko z peljete z nekaterimi našimi prikolicami po evropskih avtocestah z hitrostjo več kot 80 km/h. Kljub temu, da imajo nekatere naše prikolice homologacijo tudi do 130 km/h slovenski zakon določa največjo hitrost 100/km oziroma 90 km/h odvisno od kombinacije z vozilom. V katalogih in pri posameznih opisih prikolic, navedenih na naši internetni strani (www.prikolice.eu) so navedene poleg cen tehnične specifikacije in značilnosti. V PRIMERU, DA ŽELITE IMETI ZA NAVEDENI TIP PRIKOLICE NEKAJ DRUGEGA (NPR. NAMESTO PLOČEVINASTIH STRANIC ALUMINIJASTE ALI OBRATNO) SPECIFIČNO ZAHTEVO, PRIKOLICO INDIVIDUALNO PROTI DOPLAČILU PRILAGODIMO VAŠIM ZAHTEVAM

ALI PRIKOLICO LAHKO TAKOJ ODPELJEM?
Da, vsako prikolico v tranzitnem skladišču lahko takoj odpeljete. Na vsaki se že nahaja okvir za tablico. Ob prevzemu prejmete poleg računa in navodil z garancijo tudi vse papirje (za prikolico do 750 kg: homologacija, tehnično potrdilo; za prikolico nad 750 kg: poleg homologacije vse dokumente za registracijo).

PLAČILO
Plačilo z gotovino na blagajni podjetja ali predhodno preko transakcijskega računa na osnovi izdanega predračuna. Pri plačilu na blagajni podjetja prejmete kot dokazilo o plačilu davčno potrjen račun.

PLAČILO NA OBROKE ALI S POMOČJO KREDITNE KARTICE?
Zaradi visokih provizij, ki jih zahtevajo ponudniki kartic smo plačila preko kreditnih kartic ukinili in za 5 % (toliko moramo namreč mi plačati banki provizijo za kartično poslovanje)generalno znižali cene. Za plačilo na obroke smo dogovorjeni z banko. Sami možnosti prodaje na obroke ali trajnike ne nudimo. Pri plačilu na obroke je potrebno upoštevati, da se cena prikolice poveča za bančne stroške (obresti, zavarovanje..). Pri direktnem nakupu pri nas, brez posrednika, je možno plačilo z gotovino na blagajni podjetja ali predhodno preko transakcijskega računa. KLJUB NAVEDENEMU VAM LAHKO ZAGOTOVIMO NAKUP NA OBROKE. V TEM PRIMERU SE CENA PRI NAKUPU NA OBROKE POVEČA ZA STROŠKE KAPITALA-OBRESTI IN BANČNIH STROŠKOV.

DOSTAVA PRIKOLICE
Da. Pripeljemo Vam jo v 2-5 dneh od nakupa. V kolikor ste dobili dovolj informacij preko internetne strani, po telefonu in želite kupiti prikolico brez prihoda v Kranj, Vam posredujemo predračun. Plačate po predračunu stroške dostave dan, dva prej, samo prikolico ob prevzemu(lahko tudi po predračunu). Stroški dostave so sestavljeni iz potrebnega ćasa/ enota je ura v obe smeri in predvidene porabe goriva odvisno od dimenzije prikolice ter kraja dostave.

REZERVNI DELI, STROšKI POšILJANJA
Za lasten prevzem v Kranju veljajo objavljene cene posameznih artiklov. Stroški pošiljanja po pošti vključno z odkupnimo in po potrebi doplačilo za pazljivejšim ravnanjem (npr. steklo). V primeru, da so stroški pošiljanja višji je to predhodno posredovano v pismeni obliki.

ALI MORAM STROŠKE HOMOLOGACIJE PLAČATI POSEBEJ?
Ne. Vse cene navedene v katalogu in na internetni strani že vključujejo 22 % davek(DDV) in so končne in ne plačujete dodatno nič. Ob nakupu dobite vse papirje: homologacija, garancija, navodila, račun...

IZDAJA DUPLIKATA HOMOLOGACIJE
V primeru, da ste izgubili homologacijo Vam izdamo Duplikat potrdila o skladnosti. V primeru, da nam posredujete račun na osnovi katerega izdamo duplikat je cena duplikata 41 eur + stroški pošiljanja priporočeno z odkupom. V primeru, da nimate račun in imate samo številko šasije je cena duplikata 85 eur (41 eur sama izdaja duplikata in 24 eur iskanje po arhivski dokumentaciji). Duplikat potrdila o skladnosti lahko izdamo samo za naše prikolice za katere smo mi izdali homologacijo. Duplikat vedno pošljemo kupcu, ki je naveden v naši bazi. V primeru, da ste kupili prikolico, prvi kupec pa nima homologacije za duplikat zaprosi prvotni kupec, ki ga posreduje naprej naslednjemu kupcu.

KAKŠNI SO STROŠKI REGISTRACIJE PRIKOLICE?
Za prikolice do vključno 750 kg NDM (največje dovoljene mase) ni stroškov registracije, saj jo vozimo s tretjo tablico avtomobila. Za samo prikolico v Sloveniji ni potrebno vinjete. Tehnični pregled prikolice do 750 kg je na vsake štiri leta. Za prikolice nad 750 kg NDM, kjer ima prikolica svojo prometno oziroma svojo tablico je letni strošek cca. 90-100 EUR (vključno z plačilom tablice, zavarovanjem....), kar je 8- 10x manj kot npr. za kombi. Tehnični pregled za navedeni tip prikolice je vsako leto- prvo leto ni potreben.

ALI LAHKO DOBIMO DODATNI POPUST NA CENE PRIKOLIC?
Pri naši politiki cen težimo k temu, da smo že v osnovi cenovno konkurenčni. Dodatni popust je možen samo v primeru, da nam posredujete cenejšo pismeno ponudbo konkurence. Naše cene so neto neto. Prepričani smo namreč, da je poleg ustrezne kvalitete pomembna končna cena ne pa višina rabata.

KAJ V PRIMERU, ČE ŽELJENE PRIKOLICE NI NA ZALOGI?
Plačate aro na osnovi predračuna. Razliko plačate dan ali dva pred prevzemom prikolice na transakcijski račun ali v gotovini na dan prevzema. V pismeni obliki, predračun, je naveden dobavni rok, višina are in seveda specifikacija prikolice. Dobavni rok za prikolico, ki ni na zalogi, je 15-25 delovnih dni.

ALI JE MOŽNO ZNIŽATI NOSILNOST PRIKOLICE?
Za naše prikolice Vam lahko znižamo nosilnost oziroma jo prilagodimo Vašemo avtomobilu. To velja tako za prikolice brez ali z naletno zavoro.

ZAKAJ NE MOREM ODPRETI POSAMEZNIH KATALOGOV V PDF OBLIKI OZIROMA GA PREBRATI?
Predhodno morate naložiti brezplačni program za branje Adobe Reader.

ZAKAJ NE MOREM POGLEDATI FILMA?
Vsi novejši računalniki z operacijskim sistemom Windows imajo že naložen ustrezen program za gledanje filmov. Pri starejših računalnikih morate imeti za predvajanje filma ustrezni program in seveda ustrezno tehnično konfiguracijo računalnika (npr. dovolj spomina). Eden od možnih programov za prikaz filmov prikolic, ki ga običajno dobite skupaj z nakupom računalnika, programov je RealPlayer

GARANCIJSKI LIST
Garancijski pogoji: Garancija je 12 mesecev. Izdajatelj garancije in za servis: IMT GOSTLINE d.o.o., Izdelek, ki se pokvari v garancijski dobi, se popravi oz. zamenja najkasneje v roku 45 dni, v kolikor le-to ni mogoče, se na kupčevo zahtevo zamenja z novim in brezhibnim. Garancijski rok prične teči z datumom prodaje. Vzdrževanje in rezervni deli za obdobje 48 mesecev. Garancije se ne prizna v naslednjih primerih: (1) če kupec ni ravnal po navodilih za uporabo izdelka, privzeto skupaj z prikolico (2) če je kupec nestrokovno ali malomarno ravnal z izdelkom, (3) če je v izdelek posegla nepooblaščena oseba, (4) če je prišlo do okvare zaradi višje sile oziroma do nesreče, fizične poškodbe prikolice ali delov, tudi poškodba vetra, burje na prikolico, ogrodje, cerado in dele prikolice.. (5) če je bila izvršena nepravilna montaža opornikov/povišanja stranic, priklopa, osovine (6) če je prišlo do okvare med transportom po izročitvi izdelka, (7) če je bil izdelek nepravilno vzdrževan, (8) če je prišlo do preobremenitve prikolice ali njenih delov, tudi sneg, dež na ceradi in (9) če je kupec uporabo izdelka prilagodil svojim specifičnim zahtevam, ki niso v skladu z namenom predpisane in običajne uporabe.
Iz garancije so izvzeti potrošni deli, ki so podvrženi stalni obrabi (npr. nakladalna površina, žarnice, pnevmatike, podporno kolo..) (10) če je prišlo po prevzemu prikolice do zakonskih sprememb (npr. električna napeljava, priklop, naletna zavora….) (11) če kupec ni vzdrževal prikolico v skladu z navodili (npr.mazanja, pranja-odstranitev soli- kemikalij zimska vožnja). (12) Če kupec ni zategnil kolesne vijake po prvih 50 km vožnje. Moment ključ 110 Nm.. (13) Zaradi opravljenih garancijskih storitev se garancijskega roka ne podaljša, niti se ne vpelje novega garancijskega roka za zamenjane ali popravljene dele. (14) Kot posledico opravljenih garancijskih storitev tudi ni možno uveljavljati zahtev po zamenjavi ali dodelavi izdelka, po zmanjšanju vrednosti izdelka ali po nadomestilu za druge posledične stroške ( izpad dohodka, škoda zaradi zastoja, kilometrina, delovna sila ...). Vzdrževanje in preventivni pregledi v garancijskem roku se zaračunajo po ceniku servisnega centra. Navedeno velja tudi za intervencije na terenu-pri kupcu. Družba IMT GOSTLINE d.o.o., ni odgovorna za kakršnekoli slučajne, specialne ali posledične škode. Za uveljavljanje garancije je obvezno je potrebno predložiti vsaj en dokument (račun, dobavnica), iz katerega je razviden datum nakupa opreme ter številka šasije prikolice.
Vzdrževanje prikolice Z rednim vzdrževanjem zagotavljamo varno uporabo prikolice in njeno dolgo življensko dobo kot celote. Ne demontirajte in odstranjujte pritrdilne vijake na osnovi katerih je keson pričvrščen na vzdolžne profile. Prav tako ne demontirajte sklopke. Navedena opravila prepustite pooblaščenemu servisu. KOLESNI VIJAKI OBVEZNO KONTROLA IN ZATEGNITEV KOLESNIH VIJAKOV PO NAKUPU PRIKOLICE PO PREVOŽENIH 50 km. Kontrola zategnitve kolesnih vijakov tudi kasneje ob periodičnih pregledih prikolice. Kontrola z moment ključem 110 Nm. V primeru zamenjave koles se posvetujte z prodajalcem prikolic glede ustreznih kolesnih vijakov.
Naletna zavora, sklopka ter mazanja Naletna ali vztrajnostna zavora pomeni sistem za zaviranje ob izkoriščanju sil, ki nastanejo pri naletu priklopnega vozila na vlečno vozilo. Učinek delovanja zavore je porazdeljen preko kablov na vsa kolesa priklopnega vozila. Za zaviranje priklopnega vozila z naletno zavoro je izredno pomembno redno vzdrževanje naletne zavore. • Na vsakih 6 mesecev namažemo z mazalico mazalna mesta z kvalitetno vodoodporno mastjo.. • NE POZABIMO MAZATI TUDI PODPORNEGA KOLESA (notranji in zunanji navoj)..
PREGLEDI PRED VOŽNO,VZDRŽEVANJE PRIKOLICE IN PERIODIČNI PREGLEDI Pred pričekom vožnje • Preverimo brezhibnost delovanja svetlobne opreme na prikolici. • Preverimo ali je tlak v obeh pnevmatikah enak in ne presega maksimalnega tlaka kot je označeno na pnevmatiki. Kontroliramo najmanj na vsakih 1000 prevoženih km. • Preverimo ali so dobro priviti kolesni vijaki. • Preverimo ali je vlečna sklopka pravilno pritrjena na oje. • Preverimo ali je vlečna sklopka pravilno sedla na priključno kroglo vozila. • Preverimo ali je tovor pravilno naložen in pritrjen. • Preverimo ali je zadnja stranica pravilno zaprta. • Zapremo in zavarujemo stranice prikolice in opornike v kolikor obstajajo ter prtrdimo ponjavo z ustreznimi napenjalci (v kolikor obstaja).
ZELO POMEMBNO GLEDE VARNOSTI JE TUDI: • Varovalna vrvica, varnostna vez je pripeta na vlečno kljuko avtomobila (obvezni del po zakonu). • V primeru, da v prikolici z cerado vozimo daljše predmete, ki gledajo ven pri sprednji stranici lahko zaradi vetra, ki pride pod cerado, pride do prevrnitve prikolice. Odstranimo cerado ali drugače preprečimo- zmanjšamo dostop vetra pod cerado prikolice. • Pri prikolici z naletno zavoro prikolico zapenjamo vedno čim bolj v ravnini z avtom. Pri bočnem zapenjanju lahko pride do slabšega zapiranja priklopa (odpre med vožnjo) ali neustreznega zapiranja (kasneje težko odpremo). • Dobro zategnemo podporno kolo (mora biti v zarezi. • Kolesni vijaki zategnjeni /periodična kontrola. Po nakupu obvezno med 50 km.
Kot eden redkih prodajalcev prikolic v Slovenji imamo pri zavarovalnici zavarovano odgovornost


Piškotki in Google Analytics - katere podatke zbiramo o obiskovalcih na tej internetni strani www.prikolice.eu

Ta spletna stran PRIKOLICE.EU vsebuje t.i. piškotke ('Cookies'), zaradi uresničevanja namena nemotenega delovanja strani. Ko prvič obiščete spletno mesto, se v vaš računalnik shrani piškotek (če je brskalnik nastavljen tako, da jih sprejema), če ste spletno mesto že obiskali, pa spletni strežnik, prebere piškotek, shranjen v vašem računalniku. Piškotki se ne morejo uporabiti za pogon programov ali za prenos virusov na vaš računalnik. Na spletni strani se zbirajo podatki o obisku z uporabo storitve Google Analytics, spletno orodje podjetja Google Inc. ("Google"). V ta namen Google Analytics uporablja "piškotke", ki so tekstovne datoteke, nameščene na vašem računalniku. Podatki, ki jih piškotki vsebujejo o uporabi te spletne strani (standardni internetni dnevniški podatki (vključno z naslovom IP) in podatki o vedenju obiskovalcev v anonimni obliki) se prenesejo in shranijo pri podjetju Google, tudi na strežnikih v Združenih državah. Google bo poslane podatke pretvoril v anonimno obliko, tako da bo pred shranitvijo podatkov odstranil zadnji zlog naslova IP. V skladu s pogoji uporabe orodja Google Analytics bo podjetje Google te podatke uporabilo za ovrednotenje vaše uporabe spletne strani in izdelavo poročil za IMT GOSTLINE D.O.O. o dejavnostih na spletni strani. IMT GOSTLINE D.O.O. ne bo uporabil niti dovolil nobeni tretji osebi, da uporabi statistično analitično orodje za sledenje ali zbiranje podatkov o obiskovalcih te stani, ki omogočajo identifikacijo posameznika. Google lahko prenese podatke, zbrane z Google Analytics, tretjih osebam, če to zahteva zakon ali če tretje osebe obdelujejo podatke v imenu podjetja Google. V skladu s pogoji uporabe Google Analytics podjetje Google vašega naslova IP ne bo povezalo z nobenimi drugimi podatki, ki jih ima Google. Z uporabo te spletne strani privolite v obdelavo vaših podatkov na način in v namene, navedene zgoraj.
Uporabo piškotkov lahko zavrnete, tako da naložite in namestite orodje Google Analytics Opt- out Browser Add-on. To orodje se poveže z Google Analytics JavaScript (ga.js), tako da se podatki o obisku spletne strani ne pošljejo Google Analytics.Vaša vprašanja nam lahko posredujete tudi preko E-pošte:info@prikolice.eu


Zadnja dopolnitev: 03.12.2021

Domov